maandag 10 maart 2014

TexelDe boot naar texel , iets later dan gepland,  Jan z'n knie gaf problemen. en toen ook nog op de a7 actie van boze mensen.In Oude Schild , Kaap Skill museum van Jutters & Zeelui Link bezocht , Bjorre mocht overal mee naar binnen.
Het is een museum van 3 verdiepingen met allerlei schatten uit de zee, van servies tot vingerhoedjes. van wapens tot kleding.. ook zijn er vele replica boten schepen te zien.

Tijdens ons bezoek was er een tentoonstelling over schippers truien, aan de kabels en motieven van de gebreide truien kon je zien waar de vissers vandaan kwamen.

ook werd er in de centrale hal een demo gegeven van spinnen.
Buiten diverse huisjes, oa. een bakkerij, een smederij en ook woningen van vissers


op de zolder kwam ik zeven textiel werken tegen , gebreid.   Deze expo heet:  Door het oog van de naald
 De zeven gebreide kleden tonen de schipbreuk van de TX49 in 1938.


ook was het binnenste van een schip nagemaakt, je waande je op zee
onze Newfy vond de houten tonnen zeer intressant.

In het Jutters gedeelte kwamen we de raarste dingen tegen, uiteraard heel veel boeien, maar ook schoenen, flesjes , heel veel flesjes, houten voorwerpen van de schepen die zijn vergaan, bakken van visboten waar vis in moet, ijzeren voorwerpen, tv's, kinder speelgoed, visnetten enz..
Baas en Hond kijken hun ogen uit.
Ook de tentoonstelling over 100 jaar Teso veerboot dienst Texel den helder was zeer intressant. kortom een Museum die zeer leuk en leerzaam is voor volwassen , kinderen en HONDEN....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten