zaterdag 11 juni 2016

Quiltfestival 2016 Usquert

 
USQUERT
Nederlandse Artquilters
Het doel van deze tentoonstelling is om een breed spectrum te laten zien van wat bekende en onbekende artquilters aan talent in huis hebben. Voor sommigen wordt het echt de eerste keer dat ze exposeren. Vandaar de titel van deze expositie.
Locatie: Nederlands Hervormde Kerk te Usquert, Kerkstraat 9.
 
 

 

 
 
Jeanette Renooij en Alie Kool, wollen quilts/traditioneel,
Na een bezoek aan Ierland zijn wij enthousiast geworden van tweedstoffen. Onze werkstukken bestaan uit het combineren van tweed, eventueel van gebruikte kleding, met katoen, linnen en applicatiewerk. Ook de tussenvulling en het quiltgaren kunnen van wol zijn, zodat er een behaaglijke quilt ontstaat, met een warme uitstraling.
Locatie: Molen Eva te Usquert, Raadhuisstraat 19.
 


Textielboeken, art.
Al heel jong maken de meeste mensen kennis met het fenomeen boek. Meestal zijn dat prentenboeken die een beeldverhaal vertellen. Textielkunstenaars vertellen visuele verhalen met beelden. Dat doen ze aan de wand en in boeken van textiel. De tentoonstelling: Stof doet lezen toont een aantal van die textielverhalenboeken. .
Locatie: Dorpshuis te Usquert, Schoolstraat 3

 
op het podium werk van
Rita Dijkstra
 
 


 
 
 
 

 

Olga Prins-Lukowski, artquilts.
Mijn nieuwe werken zijn geïnspireerd door de Heilige Geometrie die met name gevonden wordt in de graancirkels. En het spelen met perspectief zoals in de werken van Escher en Vaserely. Ik werk met een eigen techniek wat een combinatie is van Transfer Dye en het "snijden " met de soldeerbout en het dan weven. .
Locatie: Dorpshuis te Usquert, Schoolstraat 3.
 


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten